AQUELARRE CERVERA 2017

L’AQUELARRE, UNA FESTA DE FOC

Si Catalunya és terra de bruixes i diables, la festa del foc i de la música més esbojarrada de l’estiu és l’Aquelarre de Cervera, del 25 al 27 d’agost. Els veïns de la capital de la Segarra i les entitats populars es bolquen en una festa que enguany arriba a la 40a edició.

Aquelarre1

“La mort i la purga de l’ànima” seran l’eix temàtic de la 40a Festa de l’Aquelarre que se celebrarà a Cervera el darrer cap de setmana d’agost. El director de la companyia Alea Teatre, el cerverí Albert Parra, defineix així l’essència de l’espectacle sensorial que ha creat expressament i que serà com cada any el plat fort de la festa de la música i el foc de les Terres de Ponent, amb la complicitat d’un equip artístic “aquelarrer i cerverí”, des de sempre lligat a la festa.

Dissabte 26 d’agost, amb un ritual de 40 anys d’història, s’invocarà el gran Mascle Cabró, un dels pilars de la misteriosa i imprescindible cita segarrenca. Serà un espectacle impactant i inoblidable caracteritzat per una inabastable orgia de foc, efectes visuals i música en directe i itinerant composta per Carlos Montfort (Blaumut, Sílvia Pérez Cruz…).

La màgia i originalitat de l’Aquelarre cerverí se centra precisament en l’aparició del Mascle Cabró en un espectacle que cada any es dissenya de nou, tot i que la cerimònia té tres actes molt definits que cap director teatral es pot saltar: l’Encesa de la Universitat, la Invocació del Mascle Cabró i l’Escorreguda final del Mascle Cabró i el Foqueral. A més, cal tenir en compte tot el cerimonial festiu que l’acompanya de correfocs i balls de diables, amb dues colles convidades aquest any, el Ball de Diables de la Colla Jove de Ribes i el Ball de Diables de Tarragona.

La culminació de la festa i el moment més esperat per tothom és l’Escorreguda del Mascle Cabró a Cal Racó. Es tracta d’una mena de catarsi col·lectiva potenciada amb pirotècnia a ritme de músics i actors cerverins. A la matinada, el final de la celebració esbojarrada arriba amb el Foqueral, una carretillada on el nivell de foc augmenta constantment i de manera gradual, tot concloent amb una espectacular encesa conjunta de tots els diables i de les maces grans: en Llucifer i la Diablesa. Un èxtasi que també disposa d’una peça musical pròpia, composta per Quim Granell.

Al llarg d’una setmana es cremaran a la ciutat més de 360 quilos de pólvora, que avalen una festa ferotge que omple els carrers centenaris del nucli antic de correfocs, espectacles, màgia i esoterisme. Un ritual de foc únic, entre altres coses, pel protocol festiu, però també pels personatges que acompanyen el Mascle Cabró, com la Polla, la Dama Hermosa, l’Astarot i diversos gegants i dracs.

El dia abans, divendres 25, també incorpora escenes úniques, com un espectacle a càrrec de la colla de percussió femenina Band Tokades amb l’aparició de la Gran Cabrona que tindrà lloc després de la Trobada de Bestiari. La festa es completarà amb concerts i el correfoc dels Diables de Cervera Carranquers.

El cartell de l’Aquelarre l’acaben de fer atractiu i salvatge els cinc escenaris gratuïts repartits per la capital de la Segarra que animen una desena de formacions i cinc discjòqueis.

Aquelarre2

WRITE A COMMENT